Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö. Se perustettiin Chicagossa 23.2.1905 Paul Harrisin kokoonkutsumana. Perustajat ottivat ensimmäiseksi tehtäväkseen kotikaupunkinsa liikemoraalin parantamisen. 
Jo 1910 toiminta-ajatus laajentui ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseksi, josta edelleen maailmanlaajuiseksi päämääräksi. 

Rotary rantautui Eurooppaan 1911, kun Lontooseen perustettiin rotaryklubi.  Suomen ensimmäinen rotaryklubi perustettiin Helsinkiin 1.12.1926.  Viroon Rotary tuotiin 1930. Viron rotaryklubit ovat vuodesta 2000 lähtien kuuluneet Suomen rotaryorganisaatioon.  Nykyään rotareita on yli 1,2 miljoonaa järjestön noin 34 000 klubissa yli 200 maassa ja itsehallinto-alueella.

Suomessa on 293 ja Virossa 16 rotaryklubia.  Suomen klubeissa on noin 11 100 aktiivi- ja kunniajäsentä. 

Järjestönä Rotary on tullut tunnetuksi teoistaan.  Erityisesti maailmanlaajuiset nuorisovaihto ja humanitaariset hankkeet ovat muokanneet Rotaryn myönteistä kuvaa.  Rotary oli alkuun panevana voimana maailman terveysjärjestön 1985 aloittamassa hankkeessa hävittää polio maailmasta. Tähän hankkeeseen Rotary on kanavoinut yli 1,2 miljardia USD:a sekä runsaasti jäsentensä henkilökohtaista vapaaehtoistyötä.  Poliotapausten määrä on vähentynyt 99 % vuodesta 1988 alkaen.

Mäntsälän Rotaryklubi on perustettu vuonna 1969 ja se on toiminut aktiivisesti perustamisestaan lähtien, osallistuen kansainvälisiin huminitaarisiin hankkeisiin (esim. Uusi lastensairaala-hanke tai polion vastainen taistelu).

Olemme myös tukeneet useiden paikkakuntalaisten nuorten mahdollisuutta lähteä vaihto-oppilaaksi ulkomaille myöntämällä taloudellista tukea vaihto-oppilas jakson ajaksi, sekä edesauttaneet ulkomaalaisten nuorten tulemista oppilasvaihtoon Mäntsälään.

Klubissamme on noin 40 jäsentä ja kokoonnumme viikoittain keskiviikkoisin Brasseria Pihvi-Majassa, jossa on mahdollisuus ruokailuun klo 17:15 alkaen. Varsinainen viikkokokous ja illan esitelmä vaihtuvalla aiheella alkaa klo 18:15. Kokouksien esitelmän aihe löytyy "Kokoukset 2018" sivustolta.